Deutsch English
Du er her: Hjem > Prøvningsrapporter og test > Effekt dokumentation

 

Effekt dokumentation

 

I henhold til Færdselsstyrelsens Vejledning om syn af køretøjer, afsnit 18.05 kan motorens effekt dokumenteres ved måling fra et værksted, der er i besiddelse af en effektprøvestand, såfremt rullefeltet er kalibreret og vedligeholdt i henhold til rullefeltfabrikantens forskrifter.

AutoConsult har testet og vurderet en række effektmålestande, og kan på den baggrund dokumentere motoreffekt i forbindelse med effektforøgelser. 

Vi har efter vores evaluering udvalgt følgende effektmålestande, hvor der efter vores vurdering er passende udstyr:

Biler:

MC:

For at få udført en måling bedes I venligst selv bestille tid hos det ønskede værksted/testcenter, samt bestille tid til at vi kommer og overvære målingen, som er et krav fra færdselsstyrelsen.
Det er desuden vigtigt, hvad enten motorcyklen er med kardan, kæde eller rem, at denne er vedligeholdt efter fabrikantens forskrifter.
Der må for effektmåling påregnes ca. 2 timer, dette inkludere gennemgang af køretøjet og motoren for identifikation, samt kontrol af de, for effekten, vigtige komponenter.

Motoren må ikke være droslet eller justeret for opnåelse af lavere effekt.
Det er kendt, at mange bilfabrikker anvender samme motor i forskellige udførelser med deraf følgende forskellig effekt.
Motorer kan derfor godkendes med "reduceret" effekt, såfremt dette skyldes egentlig ombygning, der skal beskrives og indgå i den endelige rapport.