Deutsch English
Du er her: Hjem > Prøvningsrapporter og test > Kit car

 

Kit car

 

”Kit-cars” er en fælles betegnelse for køretøjer sammensat af et ”kit” samt dele fra en eller flere serieproducerede køretøjer.

Kit-cars kan opdeles i:

 • Biler, hvor platformsramme (eks. Volkswagen ”boble” type 1) monteres med nyt karrosseri, typisk i glasfiber.Cobra-path.jpg
  For disse biler, er ”identiteten” knyttet til platformsrammen, og vi har stor erfaring i at få disse køretøjer godkendt.
  Se også om identitet under ombyggede køretøjer.
 • Biler, hvor komponenter (hjulophæng, motor, rat, tankdæksel m.v.) fra en eller flere serieproducerede biler monteres i ny chassisramme.
  Idet ”identiteten” knyttes til de bærende elementer (fabriksny ramme), anses køretøjerne som værende fabriksnye, og skal opfylde gældende bestemmelser til kollisionsikret styrerapparat, sikkerhedssele, luftforurening m.v.
 • Replica biler, bygget af egentlig køretøjsproducent.
  Trafikstyrelsen har særlige lempelige regler for disse.
  Se Vejledning om syn af Køretøjer, afsnit 18.04.
 • Replica biler, amatørbyggede.
  Vi kan for visse amatørbyggede replica biler tilbyde dokumentation af styrke og køreegenskaber efter samme regler som Hot-Rods.

 

”Kit-cars”, hvor chassis / karrosseri kan identificeres og årgangsfastsættes, men ikke er omfattet af pkt 4 ovenfor, kan vi tilbyde nødvendige test og dokumentation for godkendelse i Danmark efter samme regler som Hot-Rods eller ombyggede køretøjer.